Bu İzlenmesi Kolay İpuçları ile Hvac Hakkında Bilgi Edinin



HVAC sisteminizle ilgilenirken bu ipuçlarını izleyin.


Bir tamirci aramadan önce sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye ihtiyaç duyabilecekleri tüm bilgileri vermenizi sağlayacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce ne yapmak istediğinizi bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut sisteminizi görmediyse size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız daha zor olacaktır.


Hava ısınmaya başladığında kondansatörünüzün fanını ve bobinlerini temizleyin. Dış kondenser ünitesini düzenli olarak temizleyin.


Önce gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şeyi kırmazsınız. Ardından ızgaralarını açın, bıçakları dışarı çekin ve ünitenin yanı sıra onları da nazikçe temizleyin.


Ağaçlar yapraklarını kaybetmeye başladığında HVAC sisteminiz zarar görebilir. Yakındaki ağaçlar yapraklarını dökmeye başladığında fanın ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın engellenmemiş hava akışına ihtiyacı vardır ve eğer pislik bu hava akışını engelliyorsa, sorunlarla uğraşmak zorunda kalacaksınız.


Bir bakım ziyareti sırasında, yüklenici parçaları yağlayacak, hareketli parçaları yağlayacak ve sistemdeki freon seviyelerini kontrol edecektir. Bu basit görevler, HVAC sisteminizin en yüksek performansta çalışmasına yardımcı olacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunun olduğunu görürseniz, termostatınızdaki ayarı fan ayarına değiştirin ve bu, kompresörü devre dışı bırakacaktır. Onarımı bir profesyonele bırakmalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olur.


Odanız veya eviniz için hangi boyutta birime ihtiyacınız olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Klimalar için kılavuza veya üreticinin web sitesine bakın.


Bir HVAC yüklenicisi bulabilmek için etrafa sorun. Harika bir hizmet almış insanlar genellikle bunu anlatmaya fazlasıyla isteklidirler. Bu, işe almaktan kaçınmanız gereken bu şirketlerin adlarını kimlerin öğrendiğini görmek için de kullanılabilir.


Birçok web sitesi, tüketicilerin deneyimlerini çeşitli hizmetler ve yüklenicilerle paylaşmasına olanak tanır. Bu, birlikte çalışmak istemenize yardımcı olabilir.


Üniteniz tıkanmıyor gibi görünüyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntılar onarıldığında, testin kendi masrafını karşıladığını görebilirsiniz.


HVAC ünitesi bir tıklama sesi çıkarırsa, onu engelleyen bir şey olabilir. Bazen soğutma sistemi fanlarına giren döküntüler. Bir teknisyen çağırmadan önce bakın.


Havanın içeri sızmaması için sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Bir profesyonel de bunları sizin için ücretsiz olarak test edebilir.


Birimi anlayan ve hızlı çalışabilen HVAC işini seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin her zaman programda olmasını ve randevuları tutmasını sağlayacaktır. Lisanslı bir teknisyen, HVAC'nizdeki olası arızaları da kolayca teşhis etmelidir. Soruna neyin neden olduğunu bulduktan sonra, onu geri almaları ve düzgün bir şekilde çalışması sadece bir zaman meselesidir.


Üniteyi bir köşeye koymanız gerekiyorsa, havanın duvara hapsolmayacağı bir ünite alın.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyaç duyduğunuz iş için gereken deneyimi yaptıklarını doğrulamanız gerekir.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı, 24 saat boyunca müşterilere sunulan 24 saatlik bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. İster sıcak hava dalgasının ortasında ister yılın en kötü kar fırtınasında olsun, evinize istedikleri zaman ulaşabilmelidirler.


Optimal olmayan hava koşullarında koruma sağlamak için kondenser ünitenizi örtün. Bu, kullanılmadığında daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Ünitenin zorlanmasını önlemek için bunun yerine fanı kullanın.


Bu, yeni sisteminizin evinizin ortamını rahat tutmak için ihtiyaç duyacağı BTU sayısını size söyler.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu cihaz, en iyi performansı sağlamak için ayarlarınızı sürekli olarak düzenlediğinden, enerji faturalarınızdan büyük ölçüde tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Tüm evlerin üçte ikisinin sızdıran kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bunlar, hizmet maliyetlerinin dörtte birini oluşturabilir. Kanallarınızı kapatmak ucuz ve kolaydır ve bu, kendi başınıza yapabileceğiniz bir şeydir ve o andan itibaren her yıl elektrik faturalarınızdan tasarruf etmenizi sağlar.


Energy Star ürünlerini ve ürünlerini kullanan HVAC yüklenicisini arayın. Bu, EPA'nın olmasını sağlayacaktır. Bu, soğutma ve ısıtma maliyetleriniz söz konusu olduğunda sonunda faturalardan tasarruf edebileceğiniz anlamına gelir.


Konfor, çalışan bir HVAC sistemi ile birlikte gelir. HVAC sisteminize uygun bakım yapılmazsa, eviniz rahat bir yer olmayacaktır. HVAC'ın düzgün çalışması için burada sunulan ipuçlarını takip ederek bundan kaçının.



Daha fazla oku: eca panel radyatör

Comments