HVAC Ekipmanı Hakkında Bilmeyebileceğiniz Harika Tavsiyeler



Bu makale, HVAC sistemini tanımak isteyenler için büyük bir yardımcı olabilir.


Bir HVAC sistemiyle sorun yaşıyorsanız, yardım istemeden önce evinizdeki her odayı kontrol edin. Bu bilgiler, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Kondansatörünüzün fanını temizleyin ve bobinler bahar gelir. Harici kondenser ünitenizin dışını düzenli olarak temizleyin.


Dış HVAC üniteniz, ağaçlar yapraklarını kaybetmeye başladığında zarar görebilir. Yapraklar düşmeye başladığında fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın, havanın üniteye girmesi için engelsiz bir yola sahip olması gerekir ve bloke olursa, sorunlarla uğraşmanız gerekir.


Kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarını kauçuk veya metal kapakları olduğu için kolayca bulabilirsiniz. Hafif, deterjansız bir SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Dış ünitelerinizi gölgeli yerlere koyun.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda soğuk aylarda soğuduğunda ısıyı korumak için de işe yarar.


Evinizi soğutmaktan tasarruf etmek için programlanabilir bir termostat kurun. Hatta bazıları bir bilgisayardan veya başka bir cihazdan kontrol edilebilir.


Evinizin içeriye tehlikeli derecede sıcak ulaşmasına asla izin vermeyin. Bir AC ünitesi, iç sıcaklığı gerçekten sadece makul bir zamanda yirmi derece azaltabilir. Evinizdeki sıcaklık 100 derece F veya üstüne çıkarsa, yalnızca 80 veya daha fazlasına düşürecektir. Burası yaşamak için sağlıklı bir ortam değil.


Şirketleri işe almadan önce itibarlarını araştırın. BBB ile kontrol edin ve eski müşteriler tarafından yayınlanan incelemeleri arayın. Bu basit adımlar, akıllıca davranmanıza yardımcı olacaktır.


Odanız veya eviniz için gerekli olan birim boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makineleri arayın. Klimalar için kılavuza veya üreticinin web sitesine bakın.


Bir süredir etrafta olan şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek geçmiş kayıtlara sahiptir.


Müşterilerin yüklenicilerle olan deneyimleri hakkında konuşmalarına olanak tanıyan çok sayıda harika site var. Bu, iyi iş yapan ve sizin yapmadığınız kişileri bulmak için kullanışlıdır.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışması için tavan arasına parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Dışarısı sıcakken evinizin serinliği arasında bir bariyer görevi görecektir. Hatta doğru yapılırsa tavan arasını yaşam alanınızın bir parçası olarak kullanabileceğinizi bile görebilirsiniz.


Bir soğutma ve ısıtma sistemi kurmayı mı düşünüyorsunuz? Bazı şeyleri hesaba katmanız gerekir. Sistemler, etkili bir şekilde soğudukları ve ısıttıkları toplam alana göre derecelendirilir. İhtiyaçlarınız için daha küçük bir birimden biraz fazla büyük olan bir birimin tarafında hata yapmak akıllıca olur.


Üniteniz tıkanmıyor gibi görünüyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Bir sızıntı bulunursa, sabit sızıntıların paraya değer olduğunu göreceksiniz.


Bir ünite satın almadan önce soğutmak istediğiniz yaşam alanını ölçün. Genellikle fit kare başına 20 BTU hesaplayarak ihtiyacınız vardır. Soğutulacak birden fazla odanız varsa, alanlarını toplayın.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan iş türüne sahip olduklarını doğrulamanız gerekir.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, 24 saat boyunca müşteriler için 24 saatlik bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Orada ihtiyaç duyduğunuz her an evinize gidebilirler, ne olursa olsun.


Dışarıda malzeme ücretleri ve yakıt ücretleri gibi şeyler için sizden daha fazla ücret almaya çalışan dürüst olmayan müteahhitler var. Sağlam bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olabilir.


Bir HVAC yüklenicisi tarafından size sağlanan referansları daima takip edin.


Bu hesaplama, evinizin ortamını rahat tutmak için sisteminizin ihtiyaç duyduğu BTU sayısını belirleyecektir.


Bunlar, verimlilik için belirlenmiş katı kuralları karşılayan nitelikli enerji ürünleridir. Bu yönergeler Amerika Birleşik Devletleri hükümeti tarafından oluşturulmuştur. Çevre ve insan sağlığı denir. Bu birimleri incelemek için zaman ayırmak, önemli miktarda para biriktirmenize yardımcı olabilir.


Hanelerin% 66'sının sızdıran kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bu sızdıran kanallar, sahip olduğunuz hizmet maliyetlerinin dörtte biri kadarını artırabilir. Kanalları kapatmak, kolayca ve ucuza yapabileceğiniz bir şeydir ve gelecekte enerji maliyetlerini büyük ölçüde azaltabilir.


Çoğu kişi HVAC sistemlerinin temellerini öğrenebilir. Bilmeniz gerekenleri öğrenmeniz için yeterince zaman ayırmanız her zaman iyidir. HVAC sistemi satın alma işleminize yaklaşma sürecinizin bir parçası olarak burada özetlenen önerileri kullanın.


Daha fazla oku: en i̇yi̇ kli̇ma

Comments