HVAC Ekipmanı Satın Alma Hakkında Bazı Mükemmel Önerileri Öğrenin



Pek çok insan, çok geç olana kadar HVAC'lerini düşünmez bile. Ev sisteminizin bakımı veya değiştirilmesi için doğru kişiyi bulmak karmaşık olabilir. Burada listelenen ipuçları, işlemle ilgili sorun yaşamamanızı sağlayacaktır.


HVAC'niz size sorun veriyorsa, yardım için insanları aramadan önce evinizin etrafına bakın. Bu bilgiler, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işi yapmak istediğinizi bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut sisteminizin ne olduğunu bilmeden size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini çözemezseniz daha zor olacak.


Harici kondenser ünitelerinde biriken kalıntıları temizleyin. Rüzgarlı veya yağmurlu hava gibi şeylerin ne zaman birikeceğini bilemezsiniz ve bu sisteminize bir anahtar atabilir. Aşırı ısınabilir ve aşırı ısınma nedeniyle sisteminizde bir felakete neden olabilir.


Dış mekan kondansatörünüze çim kırpmayın. Çimi üniteden uzak bir yöne yöneltin. Bu aynı zamanda yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için de geçerlidir.


Fan kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Bağlantı noktalarını kauçuk veya metal kapağa sahip oldukları için bulabilirsiniz. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla veya daha az koyun, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Dış üniteyi monte ediyorsanız gölgeye koyun.


HVAC sistemini yılda iki kez servise götürün. Bu sonbaharda ve ilkbaharda yapılmalıdır.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kışın sıcak havayı da korur.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın. Eski müşteriler tarafından yayınlanan incelemeler için en iyisine göz atın. Bu basit adımlar, daha iyi bir karar vermenize yardımcı olacak.


Odanız veya eviniz için gerekli olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Bu bilgiler için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


Bir HVAC yüklenicisi bulabileceğiniz zaman faydalı bilgiler isteyin. Harika hizmet almış kişiler genellikle bu bilgileri paylaşmaya isteklidir. Bu aynı zamanda, ne pahasına olursa olsun hangi yüklenicilerden kaçınmanız gerektiği konusunda size iyi bilgi sağlayacaktır.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle herhangi bir işe alma kararı vermeden önce birkaç müteahhitten fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Birçok teklif için farklı şirketleri aradığınızda oldukça tasarruf edebilirsiniz. En iyi fiyatların hangileri olduğunu öğrenmek için etrafı arayın.


Mevcut sisteminizin verimli bir şekilde çalışmadığını düşünüyorsanız, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntılar tamir edildiğinde, testler kendi masraflarını karşılayacaktır.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evinizin içinde ne kadar az ısı varsa, klimanızın o kadar az çalışması gerekir.


HVAC ünitesi bir klik sesi çıkarırsa, bir engel olup olmadığına bakın. Bazen fanın yolunu engelleyen enkaz vardır. Bir profesyonelle iletişime geçerek zaman kaybetmeden önce kontrol edin.


Ne yaptığını bilen ve sorunu çözmek için hızlı çalışan HVAC şirketlerini seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını ve randevuları tutmasını sağlayacaktır. Bilgili bir teknisyen, HVAC'nizle herhangi bir olası arızayı da kolayca teşhis etmelidir. Sorunun ne olduğunu bildiklerinde, hızlı ve verimli bir şekilde düzeltmeleri gerekir.


Bir köşeye yerleştirmeniz gerekiyorsa, havanın duvara hapsolmayacağı bir ünite alın.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima referans isteyin.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, müşteriler için günün her saati bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. İster sıcak hava dalgasının ortasında ister yılın en kötü kar fırtınasında, gerektiğinde bir eve gelebilmeleri gerekir.


Kış mevsiminde kondansatörünüzü örtün. Bu, uzun süre dayanmasına izin verecektir. Fan ayarını yalnızca üniteye baskı uygulamaktan kaçınmak için kullanın.


Bu bilgi, sisteminizin olması gereken BTU sayısını belirlemek için kullanılır.


Hanelerin% 66'sının sızdıran kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bu sızdıran kanallar, ısıtma ve soğutma maliyetlerinizin dörtte birini oluşturabilir. Kanalların kapatılması kolay ve ucuzdur ve daha sonra yıllık elektrik faturanızı önemli ölçüde azaltabilir.


Bu makalede okuduğunuz bilgiler sizi mevcut farklı HVAC sistemleri hakkında eğitecektir. Onarıma ihtiyacınız varsa, onu nasıl bulacağınızı biliyorsunuz. Doğru sistemi ararken bu tavsiyeyi unutmayın.


Daha fazla oku: ucuz kli̇ma

Comments