Hvac Hakkında Herkesin Kolayca Anlayabileceği Sağlam İpuçları



Bir HVAC sistemine sahip olmak, dışarıdaki hava durumuna bakılmaksızın evin rahat kalmasını sağlayan bir şeydir. Birçok ev onlarla birlikte gelir, ancak bunların bir noktada yükseltilmesi veya hatta değiştirilmesi gerekebilir. Sisteminizin bakımını doğru şekilde nasıl yapacağınızı anlamak, onarım söz konusu olduğunda harika bir ürün satın almanıza gerçekten yardımcı olabilir.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için kondansatörünüzün fan kanatlarını ve bobinlerini her bahar temizleyin. Kondenser ünitenizdeki tüm yaprak veya kalıntıları düzenli olarak temizleyin.


Kapat, böylece zarar görmez ya da bir şeyi kırmazsın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve bunları ve ünitenin kendisini yavaşça temizlemeye başlayın.


Dış ünitenizde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çimi ünitenizden farklı bir yöne yöneltin. Bu aynı zamanda yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için de geçerlidir.


Kondansatörünüzü yılda bir kez yağlayın. Bağlantı noktalarının üzerini örten kauçuk veya metal bir kapağa sahip olduğunu kolayca bulabilirsiniz. Deterjan olmayan ve hafif SAE 20 yağı kullanın ve her porta 10 damla veya daha az damla damlatın.


HVAC üniteniz yılda en az iki kez düzenli bakım gerektirir. Bu sonbaharda ve arızalarda yapılmalıdır.


Hava soğuduğunda sahip olduğunuz tüm dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hava 60 derece Farenheit'in altına düştüğünde yapılmalıdır. Bu, sistemi yıllarca çalışır durumda tutabilir.


Programlanabilir bir termostat, klima faturasından tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Bazı programlanabilir termostatlar akıllı telefonunuzdan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Bu servis ziyareti sırasında sistemin motorunu inceleyecekler, hareketli parçalar yağlanacak ve freon seviyeleri kontrol edilecek. Bunlar, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasına yardımcı olacaktır.


Şirketleri işe almadan önce araştırın. Bunları BBB'de kontrol edin ve durumunuza bakın. Bu adımlar akıllıca bir adım atmanıza yardımcı olacak.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunu görürseniz, termostatınızı yalnızca fan ayarına çevirerek kompresörü devre dışı bırakın. Onarımı bir profesyonele bırakmalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olur.


Arkadaşlarınıza sorun ve HVAC yüklenici tavsiyeleri için güvenin. İyi bir deneyim yaşamış kişiler genellikle bunu anlatmaya isteklidir. Bu aynı zamanda kötü şirketlerden kaçınmanıza da yardımcı olacaktır.


Artık diğer müşterilerin yorumlarını paylaşabilecekleri farklı çevrimiçi siteler var. Bu, doğru yükleniciyi bulmanıza yardımcı olacaktır.


Tavan arasında parlak bir bariyer bulundurmayı düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da evinizin serinliği arasında dışarıda sıcakken bir bariyer görevi görür. Hatta doğru yapılırsa tavan aranızı yaşam alanınızın bir parçası olarak kullanabileceğinizi bile görebilirsiniz.


Yeni bir HVAC sistemine sahip olmayı mı düşünüyorsunuz? Önce bazı şeyleri bilmeniz gerekecek. Sistemler, etkin bir şekilde ısıtabilecekleri veya soğutabilecekleri toplam alana göre derecelendirmelere sahiptir. Biraz fazla küçük olmaktansa bir ünite satın almanız daha iyidir.


Ünitenizin verimli bir şekilde çalışmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntıları giderdiğinizde, test, enerji tasarrufu olarak kendini amorti edecektir.


Havanın içeri sızmamasını sağlamak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Hepsini sizin için test etmesi için birini kiralayabilirsiniz ve genellikle bu test ücretsizdir.


Klima alışverişine gitmeden önce soğutulması gereken yaşam alanını ölçün. Genellikle oda alanının her kare görüntüsü için 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Ünite birkaç odayı soğutacaksa, bunların kare görüntülerini birlikte eklediğinizden emin olun.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyaç duyduğunuz çalışmak için gereken türden deneyime sahip olduklarını doğrulamanız gerekir.


Her zaman bir HVAC yüklenicisinden referanslar aldığınızdan emin olun.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı 24 saat acil yardım hattına sahip olmalıdır. Hava aşırı olsa bile, ihtiyaç duyduğunuzda evinize gelebilmeleri gerekir.


Yüklü bir programlanabilir termostat düşünün. Bu cihaz, siz yatakta rahat bir şekilde sıcakken uyurken sisteminizin dinlenmesini sürekli olarak ayarladığı için enerji faturalarınızdan büyük ölçüde tasarruf etmenizi sağlar.


Bunlar, kalifiye enerji tasarrufludur ve katı verimlilik kurallarına uygundur. Yönergeler ABD tarafından değerlendirilir. EPA'yı kısaca korumakla görevlidirler. Bu birimleri incelemek için zaman ayırmak, önemli miktarda tasarruf etmenize yardımcı olabilir.


Bir HVAC sistemi, evinizi yıl boyunca rahat bir sıcaklıkta tutmanızı mümkün kılar, bu nedenle mükemmel bir yatırımdır. Sisteminizin değiştirilmesi veya onarılması gerektiğinde, bu yararlı ipuçlarını unutmayın. Buradaki ipuçları, size iyi hizmet eden bir sistemi satın alırken ve kurarken akıllıca bir seçim yapmanıza yardımcı olabilir.


Daha fazla oku: https://www.bayisinden.com.tr/isitma-sogutma/eca-dogalgazli-sofben-fiyatlari


Comments