HVAC Satın Alımları Hakkında Bilmeniz Gerekenler



Hangi sistemi satın alacağınızı nasıl anlıyorsunuz? Ne beden alıyorsun? Bu kadar çok yeni ürün ve yenilikten bu yana alışveriş yapmak çok zor olabilir.


Birini düzeltmesi için aramadan önce ne tür bir sistem olduğunu öğrenin. Bu, yükleniciye ihtiyaç duyabileceği herhangi bir bilgiyi vermenize izin verecektir.


Dış mekan kondansatörünüzde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çim kesimlerinizi ünitenizden farklı bir yönde hedefleyin. Bu, bahçedeki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Dış HVAC üniteniz, ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Fanın ızgarasının sık sık yakındaki ağaçlar yapraklarını dökmeye başladığında emin olun. Fanın üniteye hava girmesi için engelsiz bir yol olması gerekir ve tıkanırsa, ünite ile birçok baş ağrınız olur.


Fan kondansatörünüzdeki yağ deliklerini en az yılda bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktaları genellikle kauçuk veya metal kapaklarla kaplıdır. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla koyarak her bağlantı noktasına 10 veya daha az damla koyun.


Yılda iki kez HVAC sistem denetimi yaptırdığınızdan emin olun. Bu sonbaharda ve arızalarda yapılmalıdır.


Hava soğuduğunda sahip olduğunuz tüm dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde işlem yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, sistemin yıllarca çalışmasına yardımcı olur ve onarımlarda çok tasarruf etmenizi sağlar.


Enerji maliyetlerinden tasarruf etmek için bir termostat kurun. Bazı programlanabilir termostatlar bir bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Bu servis ziyareti sırasında, servis görevlisi ünitenin motorunu inceleyecek, hareketli parçaları yağlayacak ve sistemdeki freon seviyelerini kontrol edecektir. Bu birkaç basit şey, sisteminizin en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olacaktır.


Evinizin aşırı ısınmasına izin vermeyin. Klimalar gerçekten bir evi kısa sürede yaklaşık 20 derece soğutabilir. Evinizdeki sıcaklık 100 derece F veya üstüne çıkarsa, sadece 80 dereceye kadar soğutabilirsiniz. Bu, içinde uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Birçok teklif için farklı şirketleri aradığınızda tonlarca tasarruf edebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu öğrenmek için en azından bir avuç dolusu müteahhidi aramak istiyorsunuz.


Yeni bir soğutma ve ısıtma sistemi mi bulmak istiyorsunuz? Aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var. Sistemler, sistemin bir alanı ne kadar iyi soğutup ısıtabildiğine dayalı bir derecelendirmeye sahiptir. Daha küçük olanı satın almaktansa, daha büyük bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


HVAC sisteminizi daha verimli hale getirmek için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evinizde ne kadar az ısı olursa, evinizdeki klimanın zamanı o kadar kolay olur.


Evde HVAC ünitesinde bir tıklama sesi duyarsanız, içinde birikmiş olabilecek pislikleri hemen kontrol edin. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir yüklenici ile iletişime geçerek zaman kaybetmeden önce bunu kontrol edin.


Bir ünite satın almadan önce soğutmak istediğiniz yaşam alanını ölçün. Her fit kare için 20 BTU'ya ihtiyacınız olan birimi bulabilirsiniz. Birden fazla odanın soğutulması gerekiyorsa, tüm kare görüntüleri birleştirin.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bu, HVAC sisteminizin iyi çalışmasına yardımcı olacaktır.


Ne yaptıklarını bilen ve hızlı çalışabilen bir HVAC şirketi seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını sağlayacaktır. Bilgili bir teknisyen, HVAC'nizle ilgili herhangi bir sorunu teşhis etmede sorun yaşamamalıdır. Teşhisten sonra, sizin iyiliğiniz için işi hızlı bir şekilde yapabilmelidirler.


Üniteyi sadece köşeye yerleştirebiliyorsanız, hava akış yönünün duvardan uzağa değiştirilmesine izin veren bir ünite satın aldığınızdan emin olun.


Bazı müteahhitler, malzeme ve yakıt gibi öğeler için iş tamamlandıktan sonra sizi fazla ücretlendirmeye çalışır. İmzalı bir sözleşmeye sahip olmak, bu tür sorunları önlemeye yardımcı olabilir.


Kış mevsiminde kondansatörünüzü örtün. Bu, kullanılmadığı zaman korunursa, kondansatörün daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Üniteyi zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi tarafından size sağlanan referansları daima takip edin.


Bu, evinizin ortamını rahat tutmak için sisteminizin ne kadar BTU'ya ihtiyaç duyduğunu belirleyecektir.


Bir satın alma kararına dahil olmadan önce HVAC hakkında bilmeniz gereken çok şey var. Yukarıdaki tavsiyeleri okuduktan sonra biraz daha kolay olacaktır. Bu tavsiyeye bir kez daha göz atın ve evinizi rahat ettirmek için bunları uyguladığınızdan emin olun.


Daha fazla oku: doğalgaz şofben fiyatları

Comments