HVAC Uzmanlarının Bilmenizi İstemediği Sırlar



Evinizi soğutmak ve ısıtmak için kullandığınız yöntem çok önemlidir. Bu nedenle HVAC sisteminiz sürekli olarak kontrol edilir ve düzgün çalıştığından emin olursunuz. Uygun şekilde ilgilenmezseniz, pahalı onarımlara ve rahatsız edici bir yaşam biçimine yol açabilir. İşte sizi dışarı çıkaracak bazı ipuçları.


Bir onarım görevlisi aramadan önce HVAC sisteminizin ne tür olduğunu öğrenin. Bu, yükleniciye gerekli bilgileri vermenize yardımcı olacaktır.


Fan kanatlarını temizleyin ve bobinler yay gelir. Harici kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Harici kondansatör ünitelerinde biriken kalıntıları temizleyin. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikebileceğini asla bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Aşırı ısınarak sistemin arızalanmasına zarar verir.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için kapatın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Dış mekan kondansatörünüze çim kırpmayın. Çim biçimlerinizi üniteden bir yöne doğru yöneltin. Bu aynı zamanda yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için de geçerlidir.


Ağaçlar yapraklarını kaybetmeye başladığında HVAC sisteminiz zarar görebilir. Yakındaki ağaçlar yapraklarını dökmeye başladığında fanın ızgarasının sık sık olduğundan emin olun. Fanın düzgün çalışması için engellenmemesi gerekir ve enkaz bu hava akışını engelliyorsa, sorunlarla uğraşmanız gerekir.


Dış üniteyi gölgeli yerlere koyun.


Isıtma ve soğutma sisteminizi yılda iki kez kontrol ettirin. Bu, enkaz açısından sık sık ve ilkbaharda tekrar kontrol edilmelidir.


Şirketleri işe almadan önce itibarlarını araştırın. BBB ile kontrol edin ve incelemeleri de arayın. Bunu yapmak, HVAC ihtiyaçlarınız için en iyi şirketi işe alma olasılığınızı artırır.


Odanız veya eviniz için ihtiyacınız olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Klimalar için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


Müşterilerin hizmetler tarafından nasıl ele alındıkları hakkında konuşmalarına olanak tanıyan birçok çevrimiçi web sitesi vardır. Bu, birlikte çalışmanız gereken kişileri ve sizinle iyi çalışmayabilecek kişileri bulmak için kullanışlıdır.


Tavan arasına, HVAC sisteminize parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da evinizin serinliği arasında dışarıda sıcakken bir bariyer görevi görür. Hatta tavan aralığını daha verimli kullanabileceğinizi bile fark edebilirsiniz.


Evinizin hangi yöne bakacağını belirleyin. Evin içinde daha az ısı, AC'nizin yapması gereken daha az iş olacaktır.


Havanın içeri sızmaması için sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Test etmenize yardımcı olması için bir profesyonel alabilirsiniz.


Bir ünite satın almadan önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Oda alanının her kare görüntüsü için yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız olacak. Serin tutmak için çok sayıda odanız varsa, bunların kare görüntülerini bir araya getirdiğinizden emin olun.


İyi çalışan HVAC sisteminizdeki hava filtresini değiştirin. Bu, ünitenizin iyi çalışır durumda çalıştığı en basit şeydir.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. Gerekli olan işi yaparken deneyimli olduklarından emin olun.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, 24 saat boyunca müşteriler için 24 saatlik bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Ne olursa olsun ihtiyaç duyduklarında bir eve gelebilmeleri gerekir.


Kışın koruma için kondenser ünitenizi örtün Bu basit kapak, kondansatörün siz kullanılmadığında daha uzun süre çalışmasını sağlar. Üniteyi zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi için size verilen referansları daima kontrol edin.


Bunlar enerji açısından verimlidir ve verimlilik için belirlenmiş katı kurallara uygundur. Standartlar Amerika Birleşik Devletleri tarafından oluşturulur. Çevre ve insan sağlığı denir. Bu birimleri incelemek için zaman ayırmak, önemli miktarda para biriktirmenize yardımcı olabilir.


Zaman zaman ısıtma kanallarını temizleyerek sisteminizin verimli çalışmasını sağlayın ve temiz havanın tadını çıkarın. Herhangi bir sorun olmadığından emin olmak için kanallara bakın. Hasarlı kanallar enerji faturasını artırır.


Kondansatörünüzü soğuk havalarda koruyun. Bu, üzerine bir kapak koyarak gerçekleştirilebilir.


Sistem her zaman uygun bir yerde kullanım kılavuzunun nerede olduğunu bildiğinizden emin olun. Kılavuz çok faydalı olacak.


Her zaman yazılı tahminler alın. Neyin satın alınması gerektiğini görmek için yazılı tahminler almanız gereken birkaç iş var. Şirketin size bu şekilde iyi hizmet vereceğini bulma olasılığınız daha yüksektir. Aldığınız tüm fırsatları karşılaştırın.


Artık bu HVAC ünitesinin sorunsuz çalışmasını nasıl sağlayacağınıza dair daha iyi bir fikriniz olmalı. Bakıma dikkat etmeniz gerektiği için asla sendelemesine izin vermeyin. Yukarıda verilen önerileri kullanın, böylece bir gün evinizin ne çok soğuk ne de çok sıcak olduğunu bulamazsınız.


Daha fazla oku: şofben fiyatları doğalgazlı

Comments