Olmadan Devam Edemeyeceğiniz Basit HVAC Stratejileri



Pek çok insan HVAC üniteleri istiyor. Bir HVAC sistemi, evinizin yıl boyunca sizin için konforlu bir ortam sağlamasına yardımcı olur. Kurulumu ve bakımı için genellikle bir müteahhit tutmanız gerekecektir. Bu makale, size yararlı HVAC ipuçları yardımcı olacak bazı harika öneriler içermektedir.


Birini düzeltmesi için aramadan önce HVAC sisteminizin adını ve türünü öğrenin. Bu, yüklenicinize ihtiyaç duyabileceği herhangi bir bilgiyi vermenizi sağlayacaktır.


HVAC'niz size sorun veriyorsa, bir yüklenici aramadan önce evinizi kontrol edin. Bu, yüklenicinin sorunun nerede olduğunu belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir yüklenici, sisteminiz hakkında doğru bilgi olmadan size doğru bir fiyat sağlamak için zorlanacaktır. Ne yapmaları gerektiğini anlayamamana yardım etmesi onun için çok daha zor olacak.


Dış mekan kondansatörünüzdeki birikintileri sık sık temizleyin. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikebileceğini asla bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Aşırı ısınarak sistemin arızalanmasına zarar verir.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için kapatın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Dış ünitenizi monte ediyorsanız gölgeye koyun.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerinizi kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düşerse hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, sistemin yıllarca verimli çalışmasını sağlayabilir.


Asla evinizin tehlikeli bir şekilde yükselmesine izin vermeyin. Bir klima ünitesi gerçekten de evinizin iç sıcaklığını adil bir zamanda yaklaşık yirmi derece düşürebilir. Yani, eviniz yaklaşık 95 dereceye kadar ısınırsa, klimanız bu sıcaklığı sadece yaklaşık 80 dereceye indirecektir. Burası yaşamak için sağlıklı bir ortam değil.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketleri araştırın ve kontrol edin. Bunları BBB'ye ve çevrimiçi incelemelere de göz atın. Bu adımlar, en akıllıca ve en bilinçli seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bu fark ettiğiniz bir şeyse, kompresörü devre dışı bırakmak için termostatınızı yalnızca fana çevirin. Bu işe yaramazsa, yardım çağırın.


Eviniz için gerekli olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Bu bilgiler için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Bir HVAC sistemi satın almayı mı düşünüyorsunuz? Önce birkaç önemli şeyi düşünmelisiniz. Sistemlerin, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde soğutup ısıttığına göre derecelendirmeleri vardır. İhtiyaçlarınız için daha küçük bir birimden biraz fazla büyük olan bir birimin tarafında hata yapmak akıllıca olur.


Mevcut sisteminizin tıkanmaya uygun olmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Onarılmış sızıntılarınız varsa, sızıntının bulunması ve onarılması için harcanan para kendi kendini amorti edecektir.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için evinizin hangi yöne baktığını belirleyin. Eviniz ne kadar az ısıtılırsa, evinizdeki klimanın zamanı o kadar kolay olur.


HVAC ünitenizin içine tıkladığınızı duyarsanız, hemen tıkanıklıkları arayın. Bazen soğutma sistemi fanlarını engelleyen enkaz vardır. Bir servis teknisyenini aramadan önce bakın.


Klima alışverişine gitmeden önce soğutulması gereken yaşam alanını ölçün. İhtiyacınız olan birimi, oda alanının fit karesi başına 20 BTU olarak belirleyebilirsiniz. Birden fazla oda AC servisine ihtiyaç duyuyorsa, bunların kare görüntülerini de eklediğinizden emin olun.


HVAC sisteminizdeki hava filtresini iyi çalışır durumda değiştirin. Bu, HVAC'nizi korumak için yapabileceğiniz en basit şeydir.


Bir müteahhit düşünürken daima referans isteyin.


Sizden fazla ücret almaya çalışacak dürüst olmayan müteahhitler var. Bir sözleşme bunun gerçekleşmesini engelleyecektir.


Bir HVAC yüklenicisi için aldığınız referansları her zaman kontrol edin.


Bu, evinizin rahat olması için sisteminizin ne kadar BTU'ya ihtiyacı olduğunu belirleyecektir.


Hane halklarının% 66'sının sızıntı yapan kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bunlar, ısıtma ve soğutma maliyetlerinizin dörtte birini oluşturabilir. Kanalları kapatmak, kolayca ve ucuza yapabileceğiniz bir şeydir ve gelecekte enerji maliyetlerini büyük ölçüde azaltabilir.


Energy Star ürünlerini ve ekipmanlarını kullanan bir HVAC müteahhitleri arayın. Bu, sisteminizin verimlilik için EPA standartlarını karşılamasını sağlar. Bu, faturalarınızı yıl boyunca azaltmanıza yardımcı olabilir.


Yukarıdaki makaleyi okuduktan sonra, HVAC sisteminizde size yardımcı olmakla ve yüklenicilerle ilgilenmekle ilgili önemli şeylerin farkında olmalısınız. En iyi sonuçlar için sistemin doğru şekilde kurulması ve bakımının yapılması gerekir. HVAC ünitenizin kurulumu veya onarımı için doğru seçeneği bulmanıza yardımcı olması için burada bulunan tavsiyelere güvenin.


Daha fazla oku: eca panel radyatör fiyat listesi

Comments