Profesyoneller HVAC Sırlarını Burada Paylaşıyor



İyi bir HVAC sistemine sahip olarak eviniz rahat kalacaktır. Pek çok evde bunlar yerleşiktir, bazen değiştirilmeleri veya bir süre sonra ilaveler eklenmesi gerekir. Sisteminizin bakımını nasıl düzgün yapacağınızı anlamak, doğru zamanda size yardımcı olacaktır.


Yaz vaktinden önce fan kanatlarınızı ve bobinlerinizi temizleyin. Harici kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şeyi kırmazsınız. Ardından ızgaralarını açın, bıçakları dışarı çekin ve ünitenin yanı sıra onları da nazikçe temizleyin.


Dış ünitenizde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çiminizi üniteden bir yöne doğru yöneltin. Bu aynı zamanda yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için de geçerlidir.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybettiğinde HVAC üniteleriniz zarar görebilir. Düşerken ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın engellenmemiş hava akışına ihtiyacı vardır ve tıkanırsa, sorunlarla uğraşmanız gerekecektir.


Yağ delikleri varsa fan kondansatörünüzü yılda bir yağlayın. Bu bağlantı noktalarını kauçuk veya metal kapakla kaplı olarak bulabilirsiniz. Hafif, deterjansız bir SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Dış üniteleri gölgeye koyun.


Servis kontrolü sırasında, sistem motoru incelenecek, farklı hareketli parçaları yağlayacak ve sistemin freon seviyelerini kontrol edecektir. Bu basit şeyler, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasına yardımcı olacaktır.


Evinizin çok ısınmasına asla izin vermeyin. Klimalar, evinizi makul bir süre içinde yalnızca 20 derece kadar soğutur. Evinizdeki sıcaklık 100 derecenin üzerine çıkarsa, soğutma sıcaklığı sadece 80 derece F'ye düşürecektir. Bu, uyumak için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Şirketleri işe almadan önce araştırın. Eski müşteriler tarafından yayınlanan yorumlar için en iyi olanı belirlemek için farklı referansları kontrol edin. Bu adımlar akıllıca bir adım atmanıza yardımcı olacak.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunun olduğunu görürseniz, termostatınızın ayarını fan ayarına getirin, bu kompresörü devre dışı bırakacaktır. Onarımı bir profesyonele bırakmalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olur.


Eviniz için gerekli olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Klimalar için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Yeni bir ısıtma / soğutma sistemi satın almayı mı düşünüyorsunuz? Aklınızda bulundurmanız gereken birkaç nokta: Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde soğutabileceklerine veya ısıtabileceklerine dayalı bir derecelendirmeye sahiptir. Biraz fazla küçük olanı satın almaktansa, ihtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan daha büyük bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


HVAC sisteminizi daha verimli hale getirmek için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evinize daha az ısı geliyorsa, HVAC, evi gerçekten soğutmak için daha az çalışma gerektirecektir.


HVAC ünitenizde bir tıklama varsa, onu engelleyen bir şey olabilir. Bazen soğutma sistemi fanlarına giren döküntüler. Bir servis teknisyenini aramadan önce bir göz atın.


Klima alışverişine gitmeden önce soğutulması gereken yaşam alanını ölçün. Odadaki her fit kare için yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız olacak. Ünite birkaç odayı soğutacaksa, kare görüntüyü birlikte eklediğinizden emin olun.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, ünitenizin en iyi durumda çalışmasını sağlamak için yapabileceğiniz en basit şeyi en üst düzeye çıkaracaktır.


Evinizin bir köşesine yerleştirmeniz gerekiyorsa, hava akış yönünü duvarınızdan uzaklaştırmanıza izin veren bir ünite satın almayı deneyin.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. Kendi sisteminizde çalışmak için gereken deneyim türünü yaptıklarını bilmeniz gerekir.


Her zaman bir yükleniciden referans isteyin.


Bazı yükleniciler, malzeme ücretleri ve yakıt ücretleri için sizden fazla ücret almaya çalışacaktır. Yazılı bir sözleşmeye sahip olmak, bu tür sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.


Kış mevsiminde kondansatörünüzü örtün. Bu, kullanımda olmadığında ünitenizin korunmasına yardımcı olacaktır. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Muhtemel bir HVAC yüklenicisi tarafından size verilen referansları daima inceleyin.


Bu enerji cihazlarının çok katı verimlilik kurallarını karşıladığı bilinmektedir. Yönergeler ABD tarafından değerlendirilir. EPA'yı kısaca korumakla görevlidirler. Bu birimleri incelemeye zaman ayırmak, önemli miktarda tasarruf etmenize yardımcı olabilir.


HVAC sistemleri, evinizde yapabileceğiniz en iyi yatırımlardır. Yeni bir sistem almanız veya onarım aramanız gerektiğinde, bu kılavuzu aklınızda bulundurun. Eviniz için en iyi birimi seçme olasılığınız daha yüksektir.


Daha fazla oku: eca kalorifer peteği

Comments